Groothandel in leder en schoenfournituren

Schins Leder is één van de meest toonaangevende toeleveranciers op het gebied van schoenreparatie, schoendetailhandel, podologie en orthopedie in Nederland en Belgie. Kwaliteit, service en innovatie zijn kenmerken van onze organisatie.

Schins Leder heeft haar afzetmarkt onderverdeeld in vier groepen:

  • schoenmakerij
  • orthopedie
  • schoendetailhandel
  • podologie/podotherapie

Met een enthousiast team medewerkers bedienen wij vanuit onze vestiging in Nuth heel Nederland en Vlaanderen op hun wenken. Klantgerichtheid, flexibiliteit en 24-uurs levering hebben bij ons de hoogste prioriteit.

Sinds 1918 kenmerkt Schins Leder zich als een organisatie die flexibel inspeelt op de ontwikkelingen in de markt. Internet, website en een webwinkel zijn enkele recente voorbeelden. Met de start van deze webwinkel met meer dan 10.000 artikelen wordt een volgende stap gezet. Wij zien dan ook de toekomst als totaalleverancier met vertrouwen tegemoet.

 

Familiebedrijf sinds 1918

Jos Schins

Het is 1918 als Jos Schins in Spekholzerheide een groothandel in leder- en schoenfournituren start. Niet wetende dat dit het begin is van een succesverhaal dat inmiddels 4 generaties voortduurt.
Jos Schins was vader van vijf kinderen, één meisje en vier zonen. Zijn zonen hebben allen meegewerkt in de groothandel, maar het was Chris die de groothandel in 1930 overnam. Het jaar dat Jos Schins stopte was tevens het jaar waarin hij overleed, 1950.

 

Chris Schins

Nadat Chris het bedrijf overgenomen had, verhuisde het in 1950 naar Heerlen. Chris Schins is vader van acht kinderen, drie dochters en vijf zonen. Hij is tot 1978 werkzaam geweest in de groothandel. Dit was tevens het jaar waarin hij overleed. Zijn oudste zoon Bert heeft de groothandel in 1978 overgenomen.

 


Bert Schins

Bert was nog maar een jongen van 15 jaar als hij in 1957 zijn vader komt helpen in de groothandel. Het bedrijf groeide en de locatie in Heerlen werd langzaam aan te klein. In 1972 verhuisde de groothandel naar Oirsbeek. Een ruimere locatie met meer groeimogelijkheden. Maar ook de locatie in Oirsbeek bleek in 1987 te klein. Het bedrijf verhuisde naar de huidige locatie in Nuth. In 1997 is ook daar wegens ruimtegebrek weer uitgebouwd. Bert Schins is vader van één dochter en drie zonen. Zijn twee jongste zonen hebben het bedrijf inmiddels overgenomen. Bert Schins is nog steeds met veel plezier actief binnen het bedrijf.

Jasper Schins

Jasper is de derde telg uit het gezin van Bert. Sinds 1993 werkt hij met veel passie voor het bedrijf. Samen met zijn oudere broer Jeroen en jongere broer Martijn, vormen zij de vierde generatie. Jasper is vader van twee dochters. Jasper is, net als Jeroen, grotendeels buitenshuis actief met het bezoeken van zijn klanten. De broers zijn enthousiast en vormen samen een goed team. De samenwerking verloopt soepel en de rolverdeling is perfect.    

 

.

Martijn Schins

In 1997 vindt ook Martijn, de jongste uit het gezin, zijn plek binnen het bedrijf. Martijn is grotendeels binnenshuis actief. Hij is vader van twee zonen. Martijn vormt samen met Jasper een perfecte match. Samen hebben zij als doel het bedrijf gezond te houden en te laten groeien. Met een enthousiast team medewerkers en nog veel nieuwe plannen zien zij de toekomst met een lach tegemoet. 

In 2005 vond de vorige overdracht plaats. Vanaf dat moment staan Jasper en Martijn samen aan het roer van het nog steeds groeiende bedrijf. Jasper is vader van twee dochters, Martijn vader van twee zonen. Misschien de vijfde generatie..?