Menu

Blog

 1. Schins zet schoenmakersbranche eigentijds in de kijker bij RTL7 

  De landelijke campagne voor de schoenmakersbranche van het schoenmakersgilde laat heel Nederland zien hoe mooi en belangrijk ons vak is, maar ook hoe we samen verantwoordelijkheid kunnen dragen voor een gezonde en duurzame wereld.  Met onder andere een promotiefilm waarin verleden, heden, toekomst en het duurzaamheidsstreven van onze branche de revue passeren wordt deze boodschap  breed onder de aandacht gebracht. 

  Schins Leder ondersteunt deze krachtige landelijke campagne. Zo staan we zondag 16 oktober in het spotlicht in het programma ‘Op de Zaak’ van RTL7. In deze ui

  Lees meer »
 2. Schapenvacht voor handen en voeten en Basi-assortiment: bestel nú uw omzet-plus-voorraad voor dit najaar!

  Met het najaar in het vooruitzicht vestigen we nu al met trots de aandacht op onze nieuwe voorraad authentieke schapenvacht pantoffels en handschoenen. De reden waarom deze collectie gretig aftrek vindt, heeft alles te maken met het draagcomfort en de bijzondere eigenschappen van dit natuurproduct. Plaats dus tijdig uw bestelling - zolang de voorraad strekt dus ruim voor het winterseizoen en de feestdagen.

  Een pantoffel of handschoen van schapenvacht bevat eigenschappen die onder winterse omstandigheden voor een ongekend draagcomfort zorgen. Schapenwol voelt niet alleen superzacht aan, het functioneert ook als een natuurlijke airconditioning. In de zomer fungeert de wollen voering als een verkoelende mantel, terwijl deze in de wintermaanden juist voor een behaaglijke warmte rond de handen en voeten zorgt. Dit unieke effect ontstaat door de miljoenen veerkrachtige gekrulde

  Lees meer »
 3. Doe nu mee met de landelijke campagne voor de schoenmakersbranche!

  De afgelopen maanden heeft het Schoenmakersgilde samen met een aantal toeleveranciers van de schoenmakersbranche achter de schermen hard gewerkt aan een landelijke campagne om heel Nederland te laten zien hoe mooi en belangrijk ons vak is, maar vooral hoe we samen een steentje bijdragen aan een duurzame wereld.  Daartoe is onder andere een promotiefilm gemaakt waarin verleden, heden, toekomst en duurzaamheid van onze branche een belangrijke rol spelen.

  Als deelnemende schoenmaker ontvang je een gratis promotiepakket ter ondersteuning van de campagne. Naast dit gratis pakket zijn er ook nog mogelijkheden om je actie uit te breiden (tegen een gereduceerd bedrag) met een vermelding en routebeschrijving naar je eigen vestiging, een give-away en een aantal gepersonaliseerde kant-en-klaar social

  Lees meer »
 4. Schins Leder en Bee in Media maken schoenmakers zichtbaar én vindbaar

  Als totaalleverancier met oog voor de beste klantenservice denken we niet alleen mee met het optimaliseren van de verkoopresultaten van onze afnemers, we werken er ook aan mee. Wat ons betreft gaat het bij marketing namelijk niet alleen over hoe Schins Leder het beter kan doen, maar ook over hoe we u als klant kunnen helpen succesvoller zaken te doen. Om hierin goede resultaten te boeken, streven we ernaar net zover te gaan als er kansen liggen. Tot het ondersteunen van klanten om u te vinden toe.

  Als het om het waarmaken van deze kansen gaat, maken we gebruik van het specialisme van Bee in Media - onze partner in het behartigen van alle marketing- en mediabelangen. Al het nieuws over en van Schins Leder dat via onze website, onze

  Lees meer »
 5. Wegens vakantie gesloten? Niet bij Schins Leder!

  Begint het bij u met de zomervakantie in het vooruitzicht ook al te kriebelen? Wordt het genieten van zon, zee en strand? Of van hoge bergen.  In het verlengde hiervan vraagt u zich misschien ook al af in welke periode Schins Leder gesloten is.

  In dat geval helpen we u graag uit de droom dat er iets is waar u rekening mee moet houden. Het goede nieuws is namelijk dat wij de hele zomer doorwerken. Geen vertraging met levertijden dus, want die blijven zo kort als u van ons gewend bent.

   

  Wij begrijpen dat u bij het op peil houden van uw voorraad zo kort mogelijk op de bal wilt spelen. Met wachten tot de zomer bijna voorbij is, vinden we dat we als totaalleverancier met oog voor de beste klantenservice tekort schieten. Voor ons dus geen gesloten deuren tijdens de zomervakantie. Of u nu besteld op onze op SL-webshop, telefonisch of aan onze servicebalie:

  Lees meer »
 6. Met het online magazine blijven onze klanten altijd ‘up to date’

  Wij van Schins Leder zijn maar wát trots op ons nieuwe online magazine. Niet alleen omdat we daarmee als fris gepoetste schoenen kunnen stralen, maar vooral omdat we onze klanten hiermee nóg sneller op de hoogte kunnen brengen van onze nieuwe diensten, producten en andere wetenswaardigheden.

  In feite fungeert ons digitale magazine als verlengstuk voor wat we ook online voor klanten willen uitstralen: de klantvriendelijke dienstverlener met de vertrouwde service die altijd dichtbij is.

  Het Schins magazine heb je altijd bij de hand en bevat bovendien steevast de laatste nieuwtjes rond het productaanbod en branche-ontwikkelingen. Zo werpen we voortdurend het licht op interessante producten en maken w

  Lees meer »
 7. Hoe Schins Leder met assortiment en aandacht het verschil maakt

  De tijden van het verzetten van bergen leren zolen behoren tot het verleden. De marktwerking heeft ons doen focussen op de verkoop van tal van nieuwe producten die beantwoorden aan het huidige modebeeld en de hieruit voortvloeiende dienstverlening. Zoals de traditionele schoenmaker zich heeft ontwikkeld tot reparateur van lederproducten, winkelier en sleutel- en slotenspecialist, zo is Schins Leder door de jaren veranderd in een groothandel met een productassortiment dat de meest uiteenlopende gebieden bestrijkt. Van het reinigen van sneakers tot het plaatsen van een nieuw cilinderslot op locatie.

   

  Als eigentijdse groothandel/leverancier met zo’n breed aanbod is het belangrijker dan ooit om nauwgezet met de tijd mee te gaan, naadloos aan te sluiten bij de brancheontwikkeling, de trends en de specifieke vraag van iedere k

  Lees meer »
 8. Carnaval is voorbij, maar Schins Leder blijft onze Limburgse volksaard uitdragen

  Carnaval vierden we dit jaar anders dan andere jaren. Veel evenementen of optochten werden dit jaar afgelast of vonden in aangepaste vorm plaats. Desondanks trokken carnavalsvierders en -verenigingen in veel Limburgse steden en dorpen alles uit de kast om het 'vasteloavendsgeveul' op te doen leven. En met succes, want zolang een volksfeest de uitdrukking is van de volksaard ligt er voor iedere uitdaging bijna vanzelf een oplossing klaar. Gewoon, omdat het leven pas echt kleur krijgt als je sámen de slingers ophangt.

  Ook bij Schins Leder, een Limburgs familiebedrijf bij uitstek, dragen we deze typisch Limburgse volksaard uit. Niet omdat we het zo belangrijk vinden om samen met onze klanten een feestje te bouwen, maar omdat oprechte verbinding en hartelijkheid de basis vormen voor een hecht partnerschap. Hoe nadrukkelijker we dit nastreven, hoe sterker

  Lees meer »
 9. Schins Leder laat de zon weer schijnen

  Met de dagen die weer merkbaar langer worden, verheugen we ons op een zonnig seizoen waarin
  we onze kwaliteiten nóg meer kunnen waarmaken. Voor onze klanten - die het uitgangspunt
  vormen voor hoe we samen succesvol ondernemen – én voor een duurzame toekomst waarin we
  onze branchegenoten met onze topservice kunnen bedienen van nog meer kwaliteitsproducten. 

  Omdat succesvol zaken doen in de huidige tijd voor veel branchegenoten nogal wat uitdagingen met
  zich meebrengt, wens ik onze klanten vooral zonnige vooruitzichten toe waarin vertrouwd
  ondernemen - zonder beperkingen en restricties - de boventoon voert. Dat we de beperkingen door
  de coronamaatregelen achter ons kunnen laten en weer ongehinderd kunnen doen waar we goed in
  zijn.

  Schins Leder laat de zon weer schijnen

  Lees meer »