In deze tijd is het internet voor de meeste mensen de belangrijkste bron van informatie. Wanneer we iets willen weten of vinden, is het eerste wat we doen vaak een zoekopdracht in Google plaatsen. Daarom is het voor bedrijven en organisaties essentieel om goed vindbaar te zijn op Google.

In Nederland wordt ongeveer 95 procent van alle zoekopdrachten uitgevoerd via Google. Dit betekent dat als jouw bedrijf niet goed vindbaar is op Google, je een groot deel van je potentiële klanten misloopt.

Goede zaken doen begint dus met een website waarop je ook (een deel van) je producten kunt verkopen. Daarnaast gaat het erom dat jouw website hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Wanneer iemand zoekt op een bepaald zoekwoord, wil je immers ook dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Als jouw website hoog scoort in de zoekresultaten, vergroot dit de kans dat mensen op jouw website klikken. Dit leidt vervolgens weer tot meer bezoekers, meer leads en uiteindelijk meer klanten. Met het gebruiken van je website als webwinkel open je bovendien online deuren voor klanten die misschien wel ver buiten de omgeving van je vertrouwde klantenkring komen. Dit kan helpen om de omzet te verhogen en nieuwe markten te betreden.

Met je website kun je je klanten ook informeren over je nieuwe producten, promoties en andere belangrijke thema’s. Bovendien stelt het je in staat om klanten te helpen bij het oplossen van een probleem of het beantwoorden van vragen. Ideaal om je klanttevredenheid te verhogen en je klanten aan te moedigen telkens opnieuw een beroep op je te doen.

Last-but-not-least kun je je met een ‘levende’ website - eentje die de aandacht wekt van een groeiende groep online klanten - onderscheiden van je concurrentie. Klanten verwachten tegenwoordig dat bedrijven online écht aanwezig zijn en in verbinding staan.

Al met al kan een bescheiden verkoopwebsite al een groot verschil maken. Wil je weten hoe je de online aanwezigheid kunt vergroten, nieuwe klanten kunt bereiken en je omzet kunt verhogen, dan helpen we je graag op weg.